Jij bent deskundig over je eigen kind, maar soms kan het zo zijn dat je je toch geen raad weet. Of misschien zit je als jongere zelf niet lekker in je vel. In zulke situaties kan een behandeling van waardevolle betekenis zijn. Lees meer over ons zorgaanbod.
GZ+ behandelt kinderen die lichte tot matige, enkelvoudige psychische klachten hebben, zoals:
Er wordt altijd vooraf een inschatting gemaakt of wij je goed kunnen helpen.
Je bent bij GZ+ niet op de goede plek als er sprake is van:
In deze situaties is specialistische GGZ en/of jeugdzorg binnen een multidisciplinaire setting noodzakelijk.
Neem bij een acute psychische crisis altijd contact op met je huisarts, die kan inschatten hoe en waar je kind direct geholpen kan worden via spoedafdeling van de jeugd-GGZ. Kinderen die acuut in hun veiligheid bedreigd worden krijgen snelle en deskundige hulp van het crisisinterventieteam. Het team is 24 uur per dag bereikbaar via 010 233 00 00.
Als een huisarts of wijkteammedewerker naar de basis GGZ verwijst, betekent dit doorgaans dat ingeschat wordt dat een aantal gesprekken eens in de twee weken voldoende is om de klachten te laten afnemen of om er voldoende mee te leren omgaan. Verderop in de behandeling zit er vaak wat meer tijd tussen de gesprekken.
Een gesprek duurt ongeveer 45-60 minuten.
Het eerste gesprek heeft tot doel om de klachten en problemen te verhelderen en te inventariseren. We brengen ook de sterke kanten en positieve factoren in beeld. Na dit gesprek wordt een plan met een aanpak en concrete doelen opgesteld en bespreken we het vervolgtraject.
Cognitieve gedragstherapie, EMDR, schrijftherapie en ouderbegeleiding zijn behandelvormen die we onder meer kunnen inzetten. Meestal kan de behandeling direct starten. Soms is sociaal-emotioneel onderzoek nodig. Binnen het traject bestaat de mogelijkheid tot e-consult en telefonisch contact. We bieden ook, op beperkte schaal, systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie) en speltherapie.
Na afloop van de behandeling wordt een korte schriftelijke terugkoppeling opgesteld die met jouw toestemming ook naar de verwijzer kan worden gestuurd.
Deze groep is bedoeld voor jongeren (12-18 jaar) die te maken hebben gehad met het overlijden van een ouder, broer of zus. In de bijeenkomsten is aandacht en ruimte om ervaringen te delen en te horen hoe anderen hiermee dealen. Ook leren de jongeren hoe rouw ‘werkt’ in je leven. Dit doen ze onder andere door middel van (creatieve) opdrachten. De jongeren leren van elkaar en zien dat ze niet de enige zijn die leven met het gemis van een dierbaar persoon. In onderstaande flyer (gericht aan de jongeren zelf) kunt u meer lezen over deze steunende groep.
In deze training leren kinderen en jongeren door o.a. uitdagende challenges, leuke spelletjes en leerzame lessen uit onze Eerste Hulp Bij Perfectionisme (EHBP) koffer om op een goede manier om te gaan met de uitdagende en negatieve kanten van perfectionisme. We bieden regelmatig trainingen aan voor kinderen uit groep 6, 7 of 8 van de basisschool en voor jongeren tussen de 12-18 jaar.
Meer info over de training (inclusief data) leest u in onze EHBP kids flyer:
De training voor middelbare scholieren lijkt op de EHBP training voor kinderen (zie flyer), maar is aangepast aan hun belevingswereld. Momenteel is er een training bezig. De data voor de volgende training zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk start de training in de zomer of het najaar van 2024. Bij interesse kunt u een mail sturen naar info@gzplus.nl of EHBP@gzplus.nl
Je kunt inspirerende E-health programma’s volgen via ons online platform. Via video’s en animaties krijg je informatie over jouw klachten en daarbij kun je ook opdrachten doen. In het filmpje zie je hoe het werkt.
Geloof, zingeving en identiteit horen ook bij je geestelijke gezondheid. We gaan respectvol om met jouw geloof. Voor sommigen is geloof een inspiratiebron en steun. Voor anderen speelt het juist een rol in het ontstaan of het in standhouden van psychische klachten. De behandelaren bij GZ+ hebben een christelijke levensovertuiging. Als je het prettig vindt om je levensovertuiging in de hulpverlening te betrekken, dan kan dat. Dit kun je tijdens de gesprekken aangeven.